Gryzaki są w 100% naturalne, bezglutenowe i bezzbożowe. Bogate są w białko i wapń, odznaczają się wysoką smakowitością. Pomagają w redukcji kamienia nazębnego i odświeżają oddech. Można je podawać psom każdej rasy i w każdym wieku — szczeniętom od 2 miesiąca życia, ponieważ pod wpływem śliny gryzak Chhurpi staje się delikatnie miękki. Dzięki tej właściwości bardzo dobrze sprawdza się jako przekąska dentystyczna.
Zalety gryzaków z sera himalajskiego:
- wspomagają higieny jamy ustnej, usuwając osad nazębny i delikatnie masując dziąsła
- zapobiegają powstawaniu kamienia nazębnego,
- w 100% naturalne
- bez zbóż i bez glutenu
- niskokaloryczne
- bez konserwantów, sztucznych dodatków, dzięki czemu bez obaw można podawać psom ze skłonnościami do alergii
- łatwostrawne i wysoko przyswajalne,
- wysoka zawartość białka, wapnia, aminokwasów i witamin,
- wysoka smakowitość,
- wystarczają na długie godziny żucia i gryzienia, czasem nawet na wiele, wiele dni
- mają przyjemny zapach
- nie robią się śliskie czy lepkie, nie ubrudzą legowiska, kanapy, dywanu
- zapewniają psu długo trwająca przyjemność
Wytwarzane ręcznie wg tradycyjnych metod produkcji
Gryzaki z sera produkowane są według himalajskiej receptury. Robi się go jedynie z odtłuszczonego mleka, a powstały ser jest prasowany przez kilka dni i następnie suszony w specjalnych warunkach przez ponad miesiąc. Podczas tego procesu nabiera swojej niezwykłej twardości.
Skład: Mleko, sól lub kwas mlekowy zależnie od partii
Składniki analityczne (na 100 g) : białko 60%, zawartość tłuszczu 18-19%, popiół surowy 4,5%, włókno surowe 0,5%, sól 0,01%.
S - 28 g - 40 g
M - 68 g - 80 g
L - 133 g - 155 g
XL - 190 g - 220 g
Zalecane karmienie: między posiłkami. Należy zapewnić psu stały dostęp do świeżej wody. Gryzaki podawać pod nadzorem opiekuna.
Produkt nie zastępuje codziennego pełnowartościowego pożywienia. Nie do spożycia przez ludzi. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.